میکروسکوپ الکترونی

میکروسکوپ الکترونی انتقالی نوعی از میکروسکوپ‌های پیشرفته است ...

میکروسکوپ الکترونی Electrone microscope

میکروسکوپ الکترونی انتقالی نوعی از میکروسکوپ‌های پیشرفته است که با تولید الکترون و عبور آنها از داخل نمونه تصویر واضح و مناسبی از فراساختار Ultrastructure سلول‌ها را فراهم می‌کند. این ابزار تحقیقاتی جهت انجام کلیه پروژه‌های بررسی فراساختار سلول‌ها و بافتها، مورد استفاده بوده و به عنوان یکی از نیازهای اصلی یک مرکز تحقیقاتی به شمار می‌آید. از طرفی با توجه به قیمت بالا و هزینه نگهداری سنگین آن استفاده از این دستگاه محدود به مراکز خاص بوده و فعال بودن این بخش زمینه لازم برای کارهای پژوهشی پیشرفته را فراهم می‌آورد. در این زمینه تجهیز آزمایشگاه پردازش بافت و تهیه گرید میکروسکوپ نیز از واحدهای لازم جهت بخش میکروسکوپ  الکترونی می‌باشد. مرکز تحقیقات علوم اعصاب کرمان با داشتن یک دستگاه میکروسکوپ الکترونی مدل Zeiss-EM10 دارای پتانسیل بالقوه‌ای جهت انجام پروژه‌های تحقیقاتی می‌باشد هم اکنون این میکروسکوپ پس از جابجائی و رفع نقص به مرحله بهره برداری رسیده و جهت تهیه تصاویر از گریدهای تهیه شده توسط کلیه پژوهشگران که علاقمند به بررسی های فراساختاری و پیشرفته هستند فراهم می باشد .

آزمایشگاه هیستوپاتولوژی

این آزمایشگاه که در سال ۱۳٧٩ راه اندازی شده است در زمینه های هیستوپاتولوژی , نوروپاتولوژی, پاتولوژی حیوانی , سرجیکال پاتولوژی با معاونت پژوهشی دانشگاه کرمان به فعالیت پرداخته است و در زمینــــــه اورال پاتولوژی , ایمنوپاتولوژی و هماتولوژی در حال تجهیز می باشد این آزمایشگاه در سال ۱۳۸۰ با انجام طرح بررسی فراساختاری گلیومای مغزی با بخش میکروسکوپ الکترونی جهت رنگ آمیزی اختصاصی همکاری نموده است. جهت گسترش سیستمهای رنگ آمیزی اختصاصی فوق الذکر تقاضای جدید مواد اولیه در دست اقدام می باشد که  در نیمه دوم سال ۸۱ در برنامه ریزی مرکز تحقیقات علوم اعصاب کرمان گنجانده شده است. این آزمایشگاه مجهز به دستگاههای  Tissue Processor  ، دستگاهLeica ، میـکروسکوپ، فـــور ، وسایل و مـواد و رنگ های مختـلف جهت  رنگ آمیــــزی های عمومـــــی و اختصاصــی بافت شناسی و آسیب شناسی می باشد.